ESCRITS

A nota de presentació

Aquest espai sota el títol “escrits”, serà un lloc on penjaré petits treballs i algunes idees recollides en petits assaigs. Intentaré que tota cita tingui la seva bibliografia i que tot arxiu tingui la seva referència. Els treballs són modestes aportacions que sempre intentaran ser el màxim fiables.

1 comentari »

  1. Francesc Rius Said:

    Felicitats per aquesta pàgina teva! aquí dius coses interessants i amb rigor, sobre el flabiol i la cobla, sense haver-nos de referir com tantes vegades a l’espardenya o a la barretina!
    Un comentari només, fet des de la modèstia d’un que no és flabiolaire i no coneix prou l’instrument, eh? : al teu escrit sobre els orígens històrics del flabiol, queda clar que el consideres un instrument diferent de la flauta de 3 forats -que com el flabiol es digita amb una sola mà-, però no dius perquè, i crec que és degut a que l’instrument és relativament llarg i això permet que al sobrebufar surti no només el segon harmònic sino també el tercer, i per tant la flauta de tres forats es digita amb posicions diferents del flabiol, i pot fer escales completes, permetent una extensió relativament ampla, només amb aquests 3 forats.
    En canvi no menciones per a rès la flauta de bec (molt comú ja al Renaixement i encara avui omnipresent a les escoles), suposo que perquè aquesta es digita amb les dues mans. Però tots dos instruments són bastant bastant més semblants del que podriem pensar, perquè toquen només fins al segon harmònic, ténen un nombre semblant de forats (si comptem forats de davant, darrera, i claus), i fins i tot el flabiol necessita les dues mans per a fer les notes més greus -de mi3 a la3- i en aquesta ocasió deixa de tocar el tamborí.


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: